Caritas Sisačke biskupije organizirao okrugli stol u sklopu projekta Zaželi

2020-09-02

Danas je u Sisku u organizaciji Caritasa Sisačke biskupije održan okrugli stol u sklopu projekta "Zaželi-program zapošljavanja žena Caritasa Sisačke biskupije" UP.02.1.1.13.0064.

Ukupna vrijednost projekta "ZAŽELI - Program zapošljavanja žena Caritasa Sisačke biskupije" iznosi 1.857.319,59HRK.

Organizacija okruglog stola je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda.

Uz predstavnike Caritasa Sisačke biskupije na okruglom stolu su sudjelovali predstavnici partnerskih ustanova, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje-područnog ureda Sisak i Centra za socijalnu skrb Sisak, te predstavnici Udruge za razvoj lokalne zajednice "ISKRA" Sisak i Udruge za terapijsko i rekreacijsko jahanje KAS Sisak.

Okrugli stol je okupio mnogobrojne predstavnike organizacija civilnog društva iz grada Siska koje imaju iskustvo u provedbi projekata iz programa Zaželi, projekata financiranih iz EU projekata općenito ili imaju iskustvo u radu s ženama pripadnicama ranjivih skupina te starijim i nemoćnim osobama. Domaćin okruglog stola bio je sisački biskup Vlado Košić u dvorani sv.Ivana Pavla II. u Velikom Kaptolu koji je na početku zaželio svima dobrodošlicu te istaknuo važnost ovog projekta za žene i za starije i nemoćne osobe.

Okrugli stol je obuhvatio četiri teme usmjerene na žene pripadnice ciljanih skupina zaposlene unutar programa Zaželi, krajnje korisnike programa te važnost partnerske suradnje u provedbi projekata. Sudionici okruglog stola složili su se s zaključkom da je program Zaželi značajno doprinio uključivanju žena pripadnica ranjivih skupina na tržište rada te ih osnažio kroz osposobljavanje za daljnje pozicioniranje na tržištu rada. Pružanjem usluga krajnjim korisnicima, starijim i nemoćnim osobama, žene su značajno doprinijele povećanju kvalitete života te doprinijele prevenciji socijalne isključenosti krajnjih korisnika. Svi sudionici su se složili da je u provedbi EU projekata važna kvalitetna partnerska suradnja te izrazili želju da ovaj okrugli stol doprinese novim suradnjama i partnerstvima među prisutnim organizacijama i ustanovama.

Projektom "ZAŽELI - Program zapošljavanja žena Caritasa Sisačke biskupije" osnažit će se radni potencijal 20 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja u gradu Sisku te doprinijeti njihovoj socijalnoj uključenosti zapošljavanjem u lokalnoj zajednici. Pružanjem podrške doprinijet će se povećanju kvalitete života 120 krajnjih korisnika. Zapošljavanje žena na period od 12 mjeseci i početak pružanja podrške krajnjim korisnicima započet će 1. listopada 2020. godine.

Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti