Caritas Sisačke biskupije započeo je provedbu projekta „Zaželi u Caritasu Sisačke biskupije“

2023-12-29

U srijedu, 27. prosinca 2023. potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, Kodni broj: SF.3.4.11.01.0223 između Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao posredničkim tijelima i Caritasa Sisačke biskupije kao korisnika bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda plus. Time je započeo još jedan projekt iz programa ZAŽELI, a unutar Programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027." kroz Poziv: Zaželi – prevencija institucionalizacije, SF.3.4.11.01.

Ukupna vrijednost projekta je 1.485.000,00 EUR

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda plus u 100% iznosu.

Iznos bespovratnih sredstava: Sredstva EU (85%), sredstva proračuna RH (15%)

Projekt "Zaželi u Caritasu Sisačke biskupije" SF.3.4.11.01.0223 provodimo na području gradova Siska, Petrinje, Gline i Hrvatske Kostajnice te općine Majur u trajanju od ukupno 36 mjeseci.

Razdoblje provedbe projekta: od 27.12.2023. do 27.12.2026.

Pružanje usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama s invaliditetom započeti će 01.03.2024. te biti objavljen Javni poziv za iskaz interesa ciljanih skupina na našoj mrežnoj stranici.

Cilj projekta:

Cilj projekta je povećati socijalnu uključenost i prevenciju institucionalizacije starijih osoba i osoba s invaliditetom osiguravanjem dugotrajne skrbi kroz pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za 180 starijih osoba i osoba s invaliditetom.

Aktivnosti projekta:

Kontinuirano kroz projekt će se pružati usluga potpore i podrške starijim osobama i osobama s invaliditetom koja obavezno uključuje:

• Zapošljavanje pružatelja usluga za najmanje 6 pripadnika ciljne skupine za:
  • organiziranje prehrane
  • obavljanje kućanskih poslova
  • održavanje osobne higijene
  • zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba
  • Praćenje i kontrola izvršenih usluga
  • Nabava i podjela paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština
  • Komunikacija i vidljivost
  • Upravljanje projektom i administracija

Rezultati:

Pruženo 990 mjesečnih usluga potpore i podrške od strane 30 pružatelja usluga za najmanje 180 pripadnika ciljne skupine s pripadajućim paketom kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština kroz projekt.

Projekt će se provoditi 36 mjeseci dok će se usluga potpore i podrške pružati kroz 33 mjeseca.

Podržane ciljne skupine koje će biti uključene u projekt i kojima će se omogućiti pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu su:

• Osobe starije od 65 godina
  • Odrasle osobe s invaliditetom

Osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom (18 i više godina) pružat će se usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu čime se pridonosi njihovoj većoj socijalnoj uključenosti, prevenciji institucionalizacije, ostanku u vlastitom domu te osiguravanju prava na život u zajednici.

Tijekom 36 mjeseci provedbe projekta povećati će se socijalna uključenost i prevencija institucionalizacije starijih osoba i osoba s invaliditetom osiguravanjem dugotrajne skrbi kroz pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za 180 starijih osoba i osoba s invaliditetom.

Kontinuirano će se kroz projekt pružati usluga potpore i podrške starijim osobama i osobama s invaliditetom koja obavezno uključuje:

• Zapošljavanje pružatelja usluga za najmanje 6 pripadnika ciljne skupine
  • Praćenje i kontrola izvršenih usluga
  • Nabava i podjela paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština
  • Komunikacija i vidljivost
  • Upravljanje projektom i administracija

Voditelj projekta: Danijela Švrga

Za više informacija – kontakt osoba: Danijela Švrga, 044 530 222

Projekt je sufinancirala Europska unija u okviru programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027. iz EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA PLUS

Za više informacija o EU fondovima posjetite

www.esf.hr/esfplus

www.eufondovi.gov.hr

www.strukturnifondovi.hr

Kontakt za više informacija o projektu:

Caritas Sisačke biskupije, Trg bana J. Jelačića 1, 4400 Sisak

www.caritassisak.hr

email: csb@caritassisak.hr

Tel. 044 530 222

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda plus

Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti